Како да се потврдите на Фејсбук: Отклучете ги тајните

Создадено 7 март, 2024
потврден Фејсбук

Верификацијата на Facebook е престижен статус што многу корисници се стремат да го постигнат. Тоа е начин поединците и бизнисите да ја докажат својата автентичност и да добијат кредибилитет на платформата. Во оваа статија, ќе ве водам низ процесот на добивање верификација на Фејсбук, чекор по чекор и ќе дадам вредни совети за да ги зголемите вашите шанси за успех.

Зошто треба да се потврдите на Фејсбук?

Потврдувањето на Фејсбук има неколку предности. Прво, додава слој на доверба и автентичност на вашиот профил или страница. Кога корисниците ќе ја видат сината значка за потврда до вашето име, знаат дека вашата сметка е легитимна и не е измамник. Ова може значително да го подобри вашиот кредибилитет, особено ако сте јавна личност, инфлуенсер или бизнис кој сака да изгради силно онлајн присуство.

Второ, проверените сметки добиваат приоритет во резултатите од пребарувањето. Кога некој го бара вашето име или вашиот бизнис на Фејсбук, имањето значка за потврда ги зголемува шансите вашиот профил или страница да се појавуваат на врвот на резултатите од пребарувањето. Ова може да доведе до поголема видливост, следбеници и ангажман.

Придобивките од проверката на Фејсбук

Освен довербата и видливоста, верификувањето на Facebook нуди и дополнителни поволности. Потврдените сметки имаат пристап до ексклузивни функции како што се видео стриминг во живо, напредна аналитика и можност за монетизација на содржината преку паузи за реклами. Овие функции не се достапни за редовните корисници, така што верификувањето ви дава конкурентна предност.

Покрај тоа, поверојатно е дека проверените сметки ќе се земат предвид за партнерства, соработки и можности за спонзорство. Брендовите и бизнисите често бараат потврдени сметки со кои ќе се поврзат, бидејќи тоа ги уверува во вашата автентичност и досег. Ова може да ги отвори вратите за возбудливи соработки и текови на приходи.

Разбирање на процесот на верификација на Фејсбук

Пред да се нурнете во чекорите за да се потврдите, од суштинско значење е да се разбере процесот на верификација на Фејсбук. Платформата има специфични критериуми за верификација и не сите се подобни. Фејсбук првенствено ги потврдува сметките или страниците кои имаат голема веројатност да бидат имитирани или страниците кои имаат значителен јавен интерес.

За да ги исполнувате условите за верификација, мора да имате целосен и активен профил или страница со значително следбеници. Исто така, треба да се придржувате до упатствата и условите за користење на заедницата на Facebook. Клучно е да се напомене дека Facebook не прифаќа поединечни барања за верификација. Наместо тоа, платформата проактивно ги прегледува сметките и страниците и го иницира процесот на верификација доколку се смета за соодветен.

Како да ги зголемите вашите шанси да бидете потврдени на Фејсбук

Иако процесот на верификација на Фејсбук не е целосно во ваша контрола, постојат чекори што можете да ги преземете за да ги зголемите вашите шанси да добиете потврда. Еве неколку стратегии за подобрување на вашите шанси:

 • Изградете силно онлајн присуство: Фокусирајте се на создавање висококвалитетна содржина што резонира со вашата целна публика. Постојано ангажирајте се со вашите следбеници и развијте ја вашата заедница на различни платформи.
 • Воспоставете кредибилитет: позиционирајте се како авторитет во вашето поле со споделување вредни сознанија, експертиза и оригинална содржина. Соработувајте со други реномирани поединци или брендови за да го подобрите вашиот кредибилитет.
 • Одржувајте професионална слика: проверете дали вашиот профил или страница одразуваат професионална слика. Користете ги фотографиите на профилот и насловните страници со висока резолуција, обезбедете точни информации за контакт и оптимизирајте ја вашата секција за био или за.
 • Вклучете се автентично: бидете искрени во вашите интеракции со вашата публика. Одговорете на коментари, пораки и прашања веднаш и со почит. Покажете дека сте посветени на градење значајни врски.
 • Искористете ги другите канали за верификација: ако веќе сте биле потврдени на други платформи за социјални медиуми или сте добиле некои значајни награди или сертификати, споменете ги на вашиот профил или страница на Фејсбук. Ова може да го зголеми вашиот кредибилитет и да го привлече вниманието на тимот за верификација на Facebook.

Со имплементирање на овие стратегии, можете да го подобрите вашето онлајн присуство и да ја зголемите веројатноста да бидете забележани од Facebook за верификација.

Водич чекор-по-чекор: Како да се потврдите на Фејсбук

 1. Обезбедете подобност: Како што беше споменато претходно, од клучно значење е да се исполнат критериумите на Facebook за верификација. Погрижете се да имате целосен профил или страница, да се придржувате до упатствата на заедницата и да имате значително следбеници.
 2. Оптимизирајте го вашиот профил или страница: прегледајте го вашиот профил или страница и уверете се дека точно го одразува вашиот бренд или идентитет. Користете висококвалитетна профилна слика, насловна фотографија и обезбедете детални информации за себе или за вашиот бизнис.
 3. Подгответе придружни документи: Facebook може да бара дополнителни документи за да го потврди вашиот идентитет или автентичноста на вашиот бизнис. Подгответе документи како што се лични карти издадени од владата, деловни лиценци или членови на основање.
 4. Поднесете барање за верификација: Доколку ги исполнувате критериумите за подобност, одете до формуларот за барање за потврда на Facebook. Обезбедете ги бараните информации, приложете ги сите потребни документи и поднесете го барањето за преглед.
 5. Бидете трпеливи: Процесот на проверка на верификацијата може да потрае некое време, бидејќи Facebook добива бројни барања. Додека чекате, продолжете да се фокусирате на градење на вашето онлајн присуство и ангажирање со вашата публика.
 6. Следење доколку е потребно: ако вашето барање за потврда не е одобрено, не се обесхрабрувајте. Искористете ја можноста да го подобрите вашиот профил или страница врз основа на добиените повратни информации. Може да поднесете друго барање откако ќе ги направите потребните промени.
 7. Прославете ја вашата потврда: штом вашата сметка или страница е успешно потврдена, прославете го вашето достигнување! Споделете ја веста со вашите следбеници, ажурирајте ја вашата биографија или делот „За“ за гордо да ја прикажете вашата значка за потврда и продолжете да давате вредност за вашата публика.
потврден Фејсбук 2

Вообичаени грешки што треба да се избегнуваат при аплицирање за верификација

Додека аплицирате за верификација на Фејсбук, од суштинско значење е да се избегнат вообичаените грешки кои можат да ги попречат вашите шанси за успех. Еве неколку грешки од кои треба да се избегнете:

 1. Нецелосен профил или страница: проверете дали вашиот профил или страница е комплетна, со точно пополнети сите потребни информации. Нецелосниот профил или страница може да се гледа како црвено знаменце и да ги намали вашите шанси за верификација.
 2. Купување следбеници или допаѓања: Не прибегнувајте кон купување следбеници или лајкови за да ги зголемите вашите броеви. Тимот за верификација на Facebook може лесно да забележи лажен ангажман и тоа може да доведе до отфрлање на вашето барање за потврда.
 3. Прекршување на упатствата на заедницата: строго следете ги упатствата и условите за користење на заедницата на Facebook. Вклучувањето во спам или неетичко однесување може да доведе до означување на вашата сметка или страница и може да ги изгубите шансите за верификација.
 4. Лажно претставување или лажно претставување: Не обидувајте се да имитирате некој друг или погрешно да го претставувате вашиот идентитет или бизнис. Фејсбук има робусни системи за откривање на такви практики и тоа може да резултира со тешки последици, вклучително и трајно суспендирање.
 5. Повеќекратни барања за верификација: Избегнувајте поднесување на повеќе барања за верификација истовремено или брзо последователно. Може да се гледа како спамирање и може да им наштети на вашите шанси да бидете потврдени.

Со избегнување на овие грешки, можете да одржите чисто и веродостојно присуство на интернет, зголемувајќи ги вашите шанси за успешна верификација.

Алтернативи на официјалната верификација на Facebook

Додека официјалната верификација на Facebook е многу барана, постојат алтернативни начини за воспоставување кредибилитет и автентичност на платформата. Овие алтернативи можат да бидат особено корисни ако не ги исполнувате условите за официјална потврда или сакате дополнително да ја подобрите вашата онлајн репутација. Еве неколку алтернативи:

Системи на значки: имплементирајте системи за значки на вашата веб-локација или на други платформи со кои работите. Овие значки може да го означуваат вашиот авторитет, стручност или членство во реномирани организации. Прикажувањето на овие значки на вашиот профил или страница на Фејсбук може да го зголеми вашиот кредибилитет.

Соработка со инфлуенсери: Соработувајте со проверени влијателни лица или етаблирани брендови за да го искористите нивниот кредибилитет. Со поврзување со реномирани поединци или бизниси, можете индиректно да го подобрите вашиот сопствен кредибилитет.

Содржина генерирана од корисници: Охрабрете ги вашите следбеници и клиенти да креираат и споделуваат содржина поврзана со вашиот бренд. Содржината генерирана од корисниците делува како социјален доказ и може да додаде кредибилитет на вашиот профил или страница.

Вклучете се со влијателни заедници: Вклучете се со влијателни заедници или групи на Фејсбук кои се релевантни за вашата ниша. Со активно учество во дискусии и обезбедување вредни сознанија, можете да стекнете признание и да изградите кредибилитет во тие заедници.

Овие алтернативни методи можат да ги надополнат вашите напори да воспоставите кредибилитет на Facebook и да се разликувате од конкуренцијата.

Заклучок: Важноста на верификацијата на Фејсбук

Како заклучок, верификацијата на Facebook може значително да влијае на вашето онлајн присуство и кредибилитет. Сината значка за потврда не само што додава слој на доверба, туку и обезбедува пристап до ексклузивни функции и можности за партнерство. Со разбирање на процесот на верификација, имплементирање на споменатите стратегии и избегнување вообичаени грешки, можете да ги отклучите тајните за да се потврдите на Facebook. Запомнете, дури и ако официјалната верификација на Facebook не е достапна, постојат алтернативни начини да се воспостави кредибилитет и автентичност на платформата. Прифатете ја моќта на верификација и издигнете го вашето присуство на Facebook на нови височини.

За да се потврдите на Facebook, одете на вашата страница, кликнете на „Settings“, потоа кликнете на „General“ и на крајот изберете „Page Verification“. Изберете „Потврди ја оваа страница“, а потоа внесете јавно наведен телефонски број за вашиот бизнис, вашата земја и јазик. Фејсбук потоа ќе ве повика со код за потврда за да го заврши процесот

Фејсбук обично проверува страници и профили кои претставуваат јавни личности, познати личности, светски брендови или субјекти од висок профил. Сметката или страницата мора да биде автентична, единствена, целосна и значајна и треба да се придржува до условите за користење на Facebook и стандардите на заедницата. Имањето значителни следбеници не е услов за верификација

Откако ќе се поднесе барањето за потврда, Facebook ќе ја прегледа сметката или страницата за да се увери дека ги исполнува критериумите за верификација на платформата. Процесот на преглед може да потрае неколку дена до недели, а сопственикот на страницата ќе биде известен за статусот на верификација преку известување на Facebook или преку е-пошта